Laatste sacramenten bij sterven
Laatste sacramenten bij sterven
Laatste sacramenten bij sterven

Het laatste sacrament van de ziekenzalving voor mijn moeder: een ontroerend moment

Gepost in Afscheidsfotografie reportages

Het laatste sacrament is bedoeld voor hen die in gevaar van sterven verkeren. De kern van de ziekenzalving ligt in het sacrament van vergeving, de biecht.

In de ziekenzalving raakt Christus in kracht van de heilige Geest de zieke aan en schenkt de nodige bijstand. De Heer neemt de zieke als het ware bij de hand en geeft de genade van troost, van vrede en bemoediging

De priester brengt de Heilige olie aan op het voorhoofd en op de handen met de woorden: Moge onze Heer Jezus Christus door deze heilige zalving en door Zijn liefdevolle barmhartigheid u bijstaan met de genade van Zijn Heilige Geest. Moge Hij u van zonden bevrijden, u heil brengen en verlichting geven.

Mijn moeder was erg gelovig en wij wisten dat ze graag de laatste sacramenten zou willen krijgen voor ze zou sterven. Dus toen ze op sterven lag hebben we een dominee laten komen om haar de laatste sacramenten te geven. Voor ons als kinderen was het ook een fijn gevoel dat ze in alle rust heen kon gaan.

Mijn moeder lag al een paar dagen te slapen en we hadden geen idee of ze het mee zou krijgen. Maar op het moment dat de dominee begon te spreken deed mijn moeder haar ogen open. Wat een mooi moment was dat. Deze laatste wens van mijn moeder samen met mijn broers en zussen te doen was heel fijn. Nu was het goed en kon mijn moeder rustig overgaan naar de andere kant.

Twee dagen later is mijn moeder in alle rust overleden aan de gevolgen van dementie.

Spreekt deze
fotoshoot je aan?

Klik hier voor meer informatie over Afscheidsfotografie reportages.

Meteen een fotoshoot plannen kan ook. Vul het afspraak formulier in of boek/overleg telefonisch via 06-25296690

Tarieven en werkwijze
Reportages

Gerelateerde blogs en diensten

Jantina afscheidsfotografie